Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilveksen Oskari Laaksoselle NHL-sopimus Buffalo Sabresiin

Ilveksen Oskari Laaksoselle NHL-sopimus Buffalo Sabresiin

Ilveksen kasvatti Oskari Laaksonen, 20, on tehnyt NHL-sopimuksen Buffalo Sabresin kanssa. Puolustajan tulokassopimus on kolmivuotinen.

Oskari Laaksonen pelasi ensimmäiset ottelunsa Ilveksen liigajoukkueessa kaudella 2017-2018. Kolmen liigakauden aikana puolustajan tilille kertyi 113 runkosarjaottelua tehoilla 5+35=40 ja neljä pudotuspeliottelua tehoilla 0+1=1.

Toissa kaudella Laaksonen iski 46 runkosarjaottelussa tehopisteet 3+21=24 ja viime kaudella 46 ottelussa 2+10=12. Kaudella 2018-2019 puolustaja oli myös mukana Suomen alle 20-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueessa ja teki ensiesiintymisensä A-maajoukkueessa.

Buffalo Sabres hankki Laaksosen pelaajaoikeudet vuoden 2017 NHL-varaustilaisuuden kolmannella kierroksella vuoronumerolla 89.

– Varauksen saamisen ja sopimuksen tekemisen jälkeen tavoitteeni siirtyy pelipaikan vakiinnuttamiseen NHL:ssä, mutta totta kai nyt on hyvät fiilikset sopimuksen allekirjoittamisesta. On hienoa, että Buffalo antaa mahdollisuuden ja näkee minussa potentiaalia pelata siellä, kommentoi Laaksonen.

Ilveksen junioripolun läpi käynyt puolustaja on kiitollinen kasvattajaseuraansa kohtaan ja näkee sen tulevaisuuden valoisana.

– Ilveksen kiekkokouluun menemisestä lähtien olen saanut viettää täällä mahtavia vuosia. Ilves on nuorelle pelaajalle hieno paikka kehittyä. Täällä on annettu roolia, luotettu minuun ja annettu pelata omilla vahvuuksillani, sanoo Laaksonen.

– Näen seuran tulevaisuuden todella hyvänä. Organisaation jatkuvan kehittymisen myötä ja uutta areenaa kohti mentäessä Ilveksellä on mahdollisuus vakiinnuttaa paikkansa Liigan kärkiseurojen joukossa ja nousta eurooppalaiseksi huippujoukkueeksi.

Laaksonen on myös kiitollinen Ilves-yhteisön antamasta tuesta ja kannustuksesta vuosien varrella.

– Iso kiitos kaikille ilvesläisille kuluneista vuosista – ja toivottavasti pääsen vielä joskus pelaamaan täällä. On ollut todella hienoa kantaa kasvattajaseurani paitaa ja pelata Hakametsässä kotiyleisön edessä.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela näkee Laaksosen NHL-sopimuksen palkintona lahjakkaan puolustajan pitkäjänteisestä työstä ja jatkuvasta kehityksestä.

– Suuret onnittelut Oskarille NHL-sopimuksesta. Seurana olemme luonnollisesti erittäin tyytyväisiä hänen kehittymiseensä viime kausien aikana Ilveksessä. Hän jatkaa listaa nuorista pelaajistamme, jotka ovat ottaneet seurassa isoja kehitysaskeleita kohti jokaisen jääkiekkoilijan unelmaa eli NHL:ää. Toivotamme Oskarille onnea Pohjois-Amerikkaan – koko Ilves-perhe tulee varmasti jatkossakin seuraamaan hänen otteitaan erittäin tarkasti, sanoo Koskela.

Lähde: ilves.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää