Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Manu Vartiasta Manse PP:n naisten vastuuvalmentaja

Manu Vartiasta Manse PP:n naisten vastuuvalmentaja

LUPAAVAT OMAT JUNIORIT MUKAAN JOUKKUEESEEN

Vuoden junioriseurana palkittu Manse on alkanut tuottamaan omia junnuja myös edustuksen käyttöön. Jo aikaisemmin Manse julkaisi kolmen oman kasvatin liittyminen miesten joukkueen vahvuuteen ja sama vahva trendi saa jatkoa, kun naisten joukkueeseen liittyvät Mansen omat kasvatit Viivi Vahtolammi ja Lilli Mäkelä. Molempien sopimus on kaksivuotinen. 16-vuotiaat Mäkelä ja Vahtolammi ovat ihastuttaneet kuluvalla kaudella Mansen junioripuolella niin C-tytöissä kuin tyttöjen Superpesiksessä sekä naisten Suomensarjan joukkueessa. Isoa roolia on nuoresta iästä huolimatta ollut tarjolla myös omaa ikää vanhemmissa junioreissa kuten myös naisten sarjassakin. Ripeäkinttuinen Vahtolammi on pelannut pääsääntöisesti numeroilla 1 tai 2 etenijän ja vaihtajan rooleissa sekä ulkopelissä etukentällä. Juonikas ja terävälyöntinen Lilli taas on esiintynyt usein numerolla 2 tai 3 vaihtajan ja etenijän rooleissa sekä ulkopelissä lukkarin tontilla.

Myös uusi pelinjohtaja Manu Vartia kehuu kaksikkoa todella lupaaviksi ja on tyytyväinen, että Mansen juniorimylly alkaa kantaa hedelmää.

”Lilli ja Viivi ovat molemmat todella lupaavia, monipuolisia ja hyvät lajitaidot omaavia nuoria pelaajia ja ovat kantaneet viime vuonna vastuuta Suomensarjassa. On myös todella hienoa, että Mansen omat juniorit alkavat kolkuttelemaan edustusjoukkueen portteja niin miehissä kuin naisissakin.”

MANU VARTIASTA UUSI VASTUUVALMENTAJA – ”PYSTYN LUPAAMAAN, ETTÄ VALMENNUS ON HYVISSÄ KÄSISSÄ”

Manu Vartia on naisten joukkueen uusi vastuuvalmentaja. 28-vuotias Hämeenkyröläislähtöinen Vartia palaa kotiseuduilleen ja hyppää nyt ensi kertaa naisten Superpesiksessä valmennustehtäviin. Viimeset neljä vuotta Vartia on toiminut Vuokatti-Ruka urheiluakatemian valmentajana sekä Kajaanin Pallokerhon naisten ykköspesis ja tyttöjen superpesis joukkueiden vastuuvalmentajana sekä pelinjohtajana. Vartialta löytyy myös historiaa Mansesta, sillä 6 vuotta sitten hän on ollut seuralla töissä ja valmentanut seuran C-poikia. Hän myös opiskellut Varalan urheiluopistolla ennen visiittiään Kainuussa. Vartian meriittilistalta löytyy myös valinta idän pelinjohtajaksi vuoden 2022 tyttöjen Itä-Länsi-otteluun. Vartian sopimus kattaa vuodet 2024-2025 (+2026-27).

”Ollaan puhuttu valmennustiimin kesken ja ollaan sovittu niin, että otan vastuuvalmentajan roolin tässä vaiheessa, niin Antti (Vihtkari) saa keskittyä lajivalmennukseen ja pelilliseen valmennukseen. Kivelän Lauri ottaa vastuuta video- ja lajivalmennuksesta.”

Valmennustiimi laajenee siis hieman edelliskauteen verrattuna ja mukana on tietenkin myös Varalan urheiluopiston ammattilaisten tuki. Tiia Hautala on jo vuosikausia tehnyt loistavaa työtä juoksu- ja fysiikkavalmennuksessa. Vartia pitääkin tiimin laajuutta Mansen vahvuutena.

”Pystyn lupaamaan, että valmennus on hyvissä käsissä. Tiimiin saadaan napsu laajuutta ja ollaan pystytty jakamaan sitä vastuuta ja saamaan jokaiselle sopivaa roolia valmennustiimissä. Koen, että nykypäivänä on tärkeää, että tiimi on rakennettu ja roolitettu hyvin. Se, että jokainen pääsee niillä omilla vahvuuksilla toimimaan.”

Joukkue kokoontuu ensi kertaa leiriviikonlopulle torstaina. Vartia kertoo odottaneensa tätä jo pitkän tovin.

”Nyt kun on tuossa monta kuukautta odottanut, että tää uus pesti alkaa, niin kieltämättä on intoo täynnä ja pieniä perhosia vatsassa on. Innolla odotan ja on alkanut kaipaamaan urheiluvalmennuksen arkielämää ja yhteisen toiminnan alkamista. ”

Vartialla on myös selkeä viesti mihin tänään alkava työnteko kantaa.

”Nyt kääritään hihat ja sitten painetaan kohti pitkää syksyä ens vuoden puolelle.”

Lähde: mansepp.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Manse PP ry - logo

Manse PP ry - 2023 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2023

Ottelut kaudella 2023

Seuran tiedot - Seuran kotisivutHenri Puputti siirtyy Manse PP:n riveihin

Henri Puputti siirtyy Manse PP:n riveihin

Manse PP saa kovan vahvistuksen lyöjäosastolle, kun vuoden pesäpalloilijaksi vuonna 2017 valittu Henri Puputti tulee vahvistamaan Keisaripakkaa.

Lue lisää
Nuoret huippulupaukset Mansen naisten matkaan

Nuoret huippulupaukset Mansen naisten matkaan

Manse PP on tehnyt pelaajasopimukset nuorten huippulupausten Ella Reimanin ja Lina Oleniuksen kanssa. Hurjaa jälkeä ykköspesiksessä tehnyt kaksikko siirtyy Helsingin Roihusta Tampereelle. Kummankin pelaajan sopimus on 2+1 vuotinen.

Lue lisää
Tuomas Jussila ja Topias Lilja Manse PP:n keisaripusakkaan

Tuomas Jussila ja Topias Lilja Manse PP:n keisaripusakkaan

Manse PP on solminut kaksivuotiset sopimukset Tuomas Jussilan ja Topias Liljan kanssa.

Lue lisää
Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää