Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves tappoi samban

 

Ilves tappoi samban


Ilves FS näytti mistä mestarit on tehty ja nollasi hyökkäysvoittoisesta samba-futsalista tunnetun Tervarit 0-5 (0-3). Tervarit eivät löytäneet koko ottelun aikana lääkettä Ilveksen kärsivälliseen ja tehokkaaseen pelitapaan. Toisessa päässä Antti Teittinen varasti pääosan ensimmäisen puoliajan kahdella upealla maalillaan ja toisen puoliajan viimeisellä minuutilla nähtiin Jarno Majamaa -show.

Ilves oli Oulussa liikkeellä tiiviillä 1+8 pelaajanipulla ja kokeiluluontoisessa pelissä joukkue toteutti myös uutta vaihtoehtoa puolustuspeliinsä. Loistavasti toimivat sekä tiivis peluutus että puolustus. Tervarit jäivät kotisalissaan nollille, koska lie edellisen kerran jääneet maaleitta, ja hyökkäyspäähän löytyi viisi kahden pisteen tehomiestä.

Ottelu alkoi tapahtumarikkaasti. Joni Pakola menetti pallon heti ensisekunteilla Adrian Rizvanille, joka spurttasi läpiajoon, mutta Juha Ojanperä selvitti tilanteen. Kymmenen sekuntia myöhemmin Pakola oli toisessa päässä maalinteossa. Komean siirtelyn jälkeen maalintekopaikka aukeni Antti Teittiselle, mutta ohjaus meni ohi maalin.

Seuraavasta vastaavasta tilanteesta Teittinen ei erehtynyt. Tervareiden puolustus oli jälleen helisemässä Ilveksen pyörityksen alla ja lopulta Juha-Pekka Torvinen löysi maalin edustalta Teittisen, jonka taidokas chippi yllätti Juho Keskisen ja painui verkkoihin.

Ilves harjoitteli ottelussa uutta puolustustapaansa ja ensimmäisellä puoliajalla Tervarit pääsivät pariin kertaan vaarallisille paikoille Ilves-pelaajien hakiessa askelmerkkejään. Tervareiden sihti ei ollut kuitenkaan kohdallaan ja pallot viuhuivat suurimmaksi osaksi yli tai ohi Ojanperän maalin.

Ajassa 9:29 vilautti Ilveksen Timur Inapshba kliinistä viimeistelytaitoaan. Torvinen pelasi pallon laidasta pystyyn Inapshballe, jonka jalat kävivät nopeasti. Inapshba otti pallon haltuunsa ja laukoi samantien terävän kärkkärin ohi vastaan rynnänneen Keskisen. Pallo takaylänurkkaan ja huikea 0-2 maali oli syntynyt,

Maalintekijäkaksikko Teittinen ja Inapshba olivat jälleen asialla ottelun kolmannessa osumassa. Inapshba syötti pallon maalille Teittinen ohjasi pallon komeasti kantapäällään maaliin. Pistepörssin kärkisijoilla läpi kauden ollut Teittinen vilautti jälleen parasta osaamistaan. Puoliaikatulos 0-3.

Toinen puoliaika käynnistyi lähes yhtä aktiivisella pelillä kuin ensimmäinenkin. Teittinen oli lähellä laukoa hattutempun heti puoliajan alussa, mutta Tervareiden puolustus ehti sumputtaa tilanteen. Myös Tervarit pyrkivät laittamaan kirivaihdetta silmään ja laukoivat selvästi hanakammin kuin ensimmäisellä puoliajalla. Ojanperä parhaine kavereineen olivat kuitenkin paikallaan ja vaarallisenkin näköiset laukaukset kimpoilivat viimeistään tolpista tai ylärimasta takaisin kentälle.

Maalittomuuteen turhautuneiden Tervareiden pelaajien tunteet alkoivat kuumeta ottelun edetessä ja yksi ylilyöntikin nähtiin. Jarno Majamaa ja Adrian Rizvani hyppäsivät pukkaamaan samaa palloa ja Majamaan puskiessa palloa pois hyppäsi kovalla vauhdilla tilanteeseen tullut Rizvani suoraan päin Majamaata katsomatta edes palloa. Tilanteesta Tervareille sivuraja ja Majamaalle verta vuotava nenä.

Pienen kalabaliikin jälkeen ottelua päästiin jatkamaan ja Ilves oli vahvoilla. Minuutit kuluivat nopeata tahtia kellosta eikä Tervarit löytäneet mitään keinoa Ilveksen puolustuksen aukaisemiseen. Kaukaa tulleet laukaukset Ojanperä poimi varmasti.

Ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin Rizvanin tällistä lisää virtaa peliinsä saaneen Majamaan show. Ilves sai vapaapotkun kuudesta metristä Tervareiden lentävän maalivahdin juostessa pallo kädessään ulos omalta alueeltaan. Jaakko Laitinen siirsi palloa ja Majamaa sijoitti pelivälineen varmasti lihamuuriin syntyneen aukon läpi alanurkkaan.

Tervareiden aloituksen jälkeen Laitinen ja Majamaa karvasivat pallon samantien pois vastustajilta ja pääsivät kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen. Laitinen pääsi päättämään hyökkäystä tyhjään maaliin mutta laukaus osui tolppaan. Hieman myöhemmin kaksikko sai uuden tilaisuuden. Laitinen chippasi kulmapotkusta syötön ja Majamaa laukoi voimalla volleyn. Pallo livahti Keskisen längistä sisään kun kellossa oli enää kaksi sekuntia jäljellä. Hieno 0-5 maali oli upea päätös Ilveksen upealle esitykselle. Näin pelaavat mestarit.

Ilveksen päävalmentaja Petteri Pulkkinen kiitti koko joukkuetta upeasta pelistä;
"Viikko harjoiteltiin uutta puolustusvoittoisempaa pelitapaa ja joukkue toteutti sitä loistavasti. Erittäin kurinalainen ja hieno esitys koko joukkueelta ja varmasti Ilveksen yksi parhaista vieraspeleistä Oulussa ikinä. Yksilöitä on tänään turha nostaa esiin sillä koko joukkue onnistui hyvin, viimeisenä lukkona nollapelin pelannut Juha Ojanperä", kommentoi Pulkkinen ottelua.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

Lue lisää
ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Lue lisää
Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Lue lisää
Ilves haki voiton Espoosta

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

Lue lisää
PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Lue lisää
Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.

Lue lisää