Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Tampereen Ilves vahvistaa puolustustaan Veikkausliigan kauden tähdistöjoukkueeseen valitulla Juhani Pikkaraisella. Edelliset kaksi kautta Vaasassa viettänyt keskuspuolustaja päätti aikansa seurassa tyylillä, kun joukkue juhli kauden päätteeksi paikkaa ensi kauden europeleissä, sekä miesten pääsarjan pronssimitalia. Päättyneen kauden tähtipuolustajiin kuuluva Pikkarainen edustaa Ilvestä tuoreen sopimuksensa puitteissa kaudet 2024 ja 2025.

Monen uuden joukkuekaverinsa tavoin Turussa ja TPS:ssa jalkapalloilijakasvatuksensa saanut Pikkarainen teki liigadebyyttinsä Kokkolan Pallo-Veikkojen riveissä kaudella 2019. Seuraavat kaksi kautta puolustaja edusti kasvattiseuraansa TPS:a niin Veikkausliigassa kuin Ykkösessä, jonka jälkeen tie vei Vaasaan. 

Puolustaja edusti VPS:a kauden 2023 jokaisessa liigapelissä ja 194cm mittaisen topparin palveluksista oli ymmärrettävästi reilusti kysyntää. Pikkaraisen valinta kohdistui kuitenkin Tampereelle ja uuden aikakauden Tammelan stadionilla aloittavaan Ilvekseen. 

“Odotan innolla jo mahdollisuutta päästä aloittamaan työnteko Tampereella uudessa ympäristössä. Tammelan uusia puitteita olenkin päässyt jo näkemään ja niistä on todella tulossa Suomen hienoimmat jalkapallo olosuhteet niin päivittäiseen tekemiseen kuin pelitapahtumiin. On hienoa päästä mukaan tähän kunnianhimoiseen projektiin nostamaan Ilvestä ja Tamperetta suomalaisen jalkapallon huipulle”. 

Kaudet Vaasassa olivat selvästi topparin uran kannalta tärkeitä, niin menestyksen kokemisen kuin henkilokohtaisen pelaajakehityksen kannalta. 25-vuotias toppari on ikäänsä nähden jo kokenut pelaaja, sillä Veikkausliiga-esiintymisiä on kertynyt yhteensä jo 78 kappaletta ja VPS:n riveissä puolustajasta tuli pääsarjatasolla vakikasvo:

“Edellinen kausi Vaasassa oli huikea kausi. Oli kunnia olla mukana nostamassa Vepsua kahden vuoden aikana mitalleille sarjan jumbosijoilta ja siinä samalla ottaa henkilökohtaisia askelia eteenpäin pelaajana kohti sarjan kärkeä.  

“Kentällä pyrin johtamaan puolustuslinjaa ja hallitsemaan omaa boksia. Pallovarmuus ja etenkin vasen jalka kuuluu ehdottomiin vahvuuksiini. Näitä asioita etenkin haluan tuoda Ilvekseen”, toteaa Pikkarainen.

Tampereen Ilves on päässyt sopimukseen nuorten maajoukkuepuolustaja Matias Kivikko Arrañon kanssa. Viime kauden TPS:a edustaneella laitapuolustajalla oli sopimuksessaan optio myös lisävuodesta, mutta 19-vuotias hyökkäävä laitapuolustaja on nyt solminut Ilveksen kanssa sopimuksen kausista 2024 ja 2025. Sopimuksessa on myös yksi optiovuosi.  

Nuori pelimies on alun perin FC Hongan kasvetteja ja teki debyyttinsä aikuisten sarjoissa jo kaudella 2019, kun tämä esiintyi Honka/Akatemian riveissä miesten Kakkosessa kahden ottelun verran. Seuraavalla kaudella esiintymisiä Kakkosessa tuli yksi enemmän, mutta enimmäkseen häntä nähtiin P17 SM-sarjan peleissä. Suomen maajoukkuetta mm. U19 poikien EM-karsinnoissa edustaneella Kivikko Arrañolla on sekä Suomen, että hänen äitinsä kotimaan Chilen kansalaisuus.  

Kaudella 2021 vuorossa oli lainasiirto italialaiseen FC Veneziaan, jossa laitapuolustaja pelasi seuran U19-joukkueen kanssa ja sai harjoituskaudella pelikokemusta myös Serie A –pelaajia vastaan pelaamisesta. 

Italian reissun jälkeen koitti paluu Suomeen ja edelliset kaksi kautta on kulunut toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä, ensin lainalla pietarsaarelaisessa FF Jarossa ja lopulta Turussa TPS:n sopimuspelaajana. Päättyneellä kaudella 2023 esiintymisiä TPS:n paidassa tuli Ykkösessä 23, joista 21 avauskokoonpanossa. 

Ilvekseen ensi kaudeksi saapuva nuorukainen on innoissaan uudesta mahdollisuudesta ja haasteesta, jonka Tampereella kohtaa: 

“Ylpeyden ja kiitollisuuden tunteita herännyt (pelaajasopimuksesta Ilvekseen). Valtavan määrän olen tehnyt töitä, että pääsisin Veikkausliiga-organisaatioon. Ilveksestä olen jo pidemmänkin aikaa kuullut pelkkää hyvää tutuilta, sekä nyt uusi stadion ja uusi projekti käynnissä missä on upeaa olla mukana. 

“Henkilökohtaisesti ehjä ja hyvä kausi alla. Mielestäni kehityin paljon kuluneella kaudella, opin hieman uusia rooleja kentällä ja sain oppia paljon valmennukselta ja seurakavereilta. Itsellä tavoitteena tulevalla kaudella päästä pelaamaan paljon ja näyttää omaa osaamista, sekä myös kehittyä ja ottaa seuraava askel uralla. Taustatiimeistä tunnen Jonne (Väisäsen) ja Ville (Niemelän) maajoukkueen kautta. Villeltä sain myös yhdet kengät viime kaudella! Pelaajista muutama on entuudestaan tuttu, mutta parhaiten tunnen Doni (Arifin) Hongan ajoilta. 

“Pidän itseäni aika modernina laitapuolustajana. Tykkään olla pallossa, liikkua laajalla säteellä ja minulla on hyvä potkutekniika. Toivon, että Ilves-kannattajat näkevät intohimoni jalkapalloa kohtaan, ja että annan kentällä aina kaikkeni”, kertoo Kivikko Arraño. 

Tampereen Ilves on päässyt sopimukseen todella meritoituneen hyökkääjän kanssa, kun Roope Riski liittyy keltavihreisiin ja aloittaa aikansa Ilveksessä suoraan uudella Tammelan stadionilla. Tampereella Riskiä nähdään vähintään seuraavat kaksi kautta, kun hyökkääjä allekirjoitti pelaajasopimuksen kausista 2024 ja 2025.

32-vuotias maalintekijä saapuu Tampereelle vietettyään edelliset neljä kautta Helsingissä HJK:n riveissä, jossa Riski pääsi viime kauden päätteeksi juhlimaan uransa viidettä Suomen mestaruutta. 

Edelliset kaksi kautta olivat loukkaantumisten sävyttämiä ja henkilökohtaisella tasolla haastavia, kun pitkän kuntoutumisjakson jälkeen peliaika ja pelituntuma olivat hakusessa. Tampereella Riski näkee mahdollisuuden saada uransa vielä uuteen nosteeseen ja on kiitollinen panostuksesta, jonka seura oli häneen valmis sijoittamaan: 

“Mä oon todella innoissani tästä siirrosta! Ja, eritoten todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta, jonka Ilves oli valmis mulle tarjoamaan. Kun syksyllä mietin tulevaisuuttani ja seuraavaa suuntaa mun urallani, niin tavoitteena oli löytää kunnianhiominen, eteenpäin pyrkivä, kehittyvä seura ja yhteisö, johon olisi mahdollista sitoutua pidemmällä tähtäimellä.  

“Keskusteluissa ilveksen kanssa kävi nopeasti selväksi että tämä on sellainen projekti jossa haluan olla mukana. Odotukset ovat luonnollisesti korkealla, tulee varmasti olemaan hieno fiilis kun pääsee virallisesti aloittamaan arjen uudessa inspiroivassa ympäristössä”, kertoo Riski innostuneena. 

Riski on tyytyväinen polvivammansa kuntoutumiseen ja kokee olevansa lähellä hyvää pelikuntoa: 

“Koen että mulla on vielä henkilökohtaisesti paljon annettavaa ja olen valmis tekemään töitä sen eteen. Tämä kausi on ollut henkilökohtaisesti haastava, kuntouduin vakavasta polvivammasta kesken kauden ja 11.kuukauden kuntoutuksen jälkeen hyppy jo käynnistyneeseen sarjakauteen ja europeleihin oli haastavaa.  

“Oli tietysti jälkeen hienoa olla mukana voittamassa mestaruus ja päästä lohkopeleihin Euroopassa, mutta samalla olen pettynyt etten pystynyt käyttämään muutamaa tarjottua mahdollisuutta hyväkseni, jotta olisin mahdollistanut itselleni isomman roolin loppukauden osalta. Polvi tuntuu nyt kuitenkin hyvältä, olen välttynyt uusilta loukkaantumisilta, ja olen pystynyt kokoajan harjoittelemaan täyspäiväsesti. Se luo uskoa ja motivoi tulevaisuutta ajatellen. 

“Nykyisistä ilveksen sopimuspelaajista tuttuja minulle on entuudestaan vain Otso (Virtanen) jonka kanssa pelattiin yhdessä Tepsissä kymmenisen vuotta sitten.  Kalle Katz on yksi parhaimpia kavereitani ja häneltä olen kuullut paljon hyvää seurasta ja kaupungista. Taustajoukoissa onkin enemmän tuttuja, Miika Takkulan ja Joonas Rantasen kanssa menestyttiin yhdessä HJK:ssa, mutta kuitenkin pisin historia minulla on maalivahtivalmentaja Marko Pirilän kanssa. ”Pirren” kanssa kouluttiin aikoinaan yhdessä läpi TPS:n juniorijoukkueet ja akatemia”.

Uudessa ympäristössä on paljon siis tuttuakin, joten Riskin voi kuvitella sopeutuvan joukkueeseen kentän ulkopuolella saumattomasti. Kentällä ollessaan Roopen kyvyt tunnetaan Suomen kentillä, mutta näin 160:ssä Veikkausliigaottelussa 69 maalia iskenyt hyökkääjä kuvailee itseään pelaajan: 

“Olen aika tyypillinen 9-paikan pelaaja. Vastustajan linjan taakse liikkuva dynaaminen pelaaja. Pystyn viimeistelemään maaleja molemmilla jaloilla ja olen yleensä boksin sisällä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Mitään hienoja kikkoja tai vapaapotkumaaleja minulta ei kannata odottaa, jätän ne mielelläni jollekkin taitavammalle jätkälle. Elän peleissä aina vahvasti tunteella, ja minulla on todella kova halu voittaa kun pisteitä jaetaan. Uskon että siitä ilveksen kannattajat tulevat minut muistamaan”, kertoo Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Riski. 

Tampereen Ilvestä kausilla 2020 ja 2021 edustanut Joona Veteli, 28, palaa seuraan vietettyään edelliset kaksi kautta Kuopiossa. Yhdeksi Veikkausliigan parhaista keskikenttäpelaajista viime vuosina noussut Veteli solmi tamperelaisseuran kanssa sopimuksen kausista 2024 ja 2025.

Norjalaisesta Fredrikstadista Ilvekseen saapunut Veteli voitti KuPS:aa edustaessaan Suomen Cupin mestaruuden. Monipuolinen keskikenttäpelaaja tuli tunnetuksi myös “tehoistaan” keskikentältä jo Ilves-aikoinaan ja sama tahti jatkui Kuopiossa, kun 40 ottelussa syntyi 8 maalia ja 7 maalisyöttöä.

Kemistä lähtöisin oleva Veteli on Veikkausliigatasolla kokenut laatupelaaja, mutta ensimmäinen haaste tulee olemaan pelikunnon saavuttaminen, kun vakava polvivamma piti keskikenttämiehen sivussa noin puolet päättyneestä kaudesta. 

Ilveksessä jo taidoillaan vakuuttanut pelaaja jatkoi Kuopiossa hyvää kehitystään yhdeksi liigan parhaista pelaajista omassa roolissaan ja sai oppia mm. laadukkailta valmentajilta: 

“Loistavat kaksi vuotta Kuopiossa, tai no, ainakin menestyksekkäät! Itsellä tällä kaudella hyvän alkukauden jälkeen pitkä loukkaantuminen pilasi kauden. Sitäkin edellisellä kaudella olin alkuun loukkaantunut, mutta pääsin sitten kuntoon ja olin tämän kauden alussa fyysisesti huippukunnossa, mikä näkyi mm. tilastoissa. 

“Joukkueessa on varmaan kymmenisen tuttua aiemmalta kerralta, ja helpottaahan se uuteen joukkueeseen tuloa kun ei tarvitse ihan kaikkea opetella uudestaan”, kertoo Veteli. 

Valmennuksessakin on paljon tuttuja, kun Joni Lehtonen nousi edustusjoukkueen valmennusryhmään mukaan kaudella 2021 ja Kuopiossa puolestaan Pasi Tuutti tuli hyvin tutuksi. 

Uusi aika Tammelassa alkaa siis Vetelin osalta uusvanhassa ympäristössä, mikä luonnollisesti luo paljon odotuksia myös pelaajien mielissä: 

“Odotan todella paljon tältä “reissulta”. Ilveksessä ja Tampereessa on todella iso potentiaali, ja uuden stadionin myötä toivotaan, että saadaan tänne hyvä futisbuumi. Menestystä olen tänne totta kai tullut hakemaan”, julistaa Veteli.

Lähde: ilvesedustus.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2023 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2023

Ottelut kaudella 2023

Seuran tiedot - Seuran kotisivutDanila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää
Mika Ahonen jatkaa Kissoissa

Mika Ahonen jatkaa Kissoissa

Viime kaudella Kissoissa kärjessä ja keskikentällä häärinyt ja samalla 7+10 tehot 13 ottelussa tehtaillut syöttökone Mika Ahonen nähdään myös tulevana kesänä Kissa-paidassa.

Lue lisää